We weten als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om te herstellen van een eetstoornis. De eerste stap naar herstel is gemaakt doordat je hiervoor in behandeling bent en dat is al een erg goed begin. Om je kans op herstel te vergroten is het verstandig na te denken over hoe jij jouw toekomst verder in wilt richten. Wij willen je hier graag bij helpen door het aanbieden van een intensief traject in ons safehouse van maximaal 12 maanden.

Door het begeleidingstraject van Unite Safehouses aansluitend te laten verlopen op jouw behandeling, maken we de kans op herstel zo groot mogelijk. Daarom is het van belang dat je in behandeling bent voor jouw eetstoornis, wanneer je jezelf aanmeld bij Unite Safehouses. Daarnaast heb je van de gemeente waar jij staat ingeschreven een indicatie beschermd wonen nodig.

“Een simpele begroeting kan leiden tot een leven vol geluk”

Even voorstellen
Nadat je het contactformulier hebt ingevuld, plannen we een korte telefonische kennismaking met je in. In dit gesprek kunnen we je alvast iets beter leren kennen en kun jij ons ook vragen stellen. Als jij na dit gesprek een positief gevoel bij ons safehouse hebt, sturen wij je een intakepakket.

Inzicht in wie jij bent
Het intakepakket bestaat uit een aantal documenten die jij en jouw behandelaar invullen. Met dit intakepakket krijgen wij inzicht in jouw hulpvragen binnen de 10 levensgebieden waarin wij jou gaan ondersteunen. Om het aanmeldproces zo vloeiend mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk om de documenten binnen 10 werkdagen ingevuld naar ons terug te sturen. Daarna laten wij binnen 1 week weten of er een intakegesprek mogelijk is.

Persoonlijke ontmoeting
We snappen dat een intakegesprek spannend kan zijn. Daarom proberen we altijd persoonlijk bij je langs te komen. Wanneer dit niet lukt, vindt het gesprek plaats via videobellen. Tijdens het intakegesprek bespreken we jouw hulpvragen en jouw motivatie om bij ons te komen wonen. 1 week na het intakegesprek laten wij je weten of jij na jouw behandeling kan instromen bij Unite Safehouses.