Samen werken aan een gezond beweegpatroon

Dat beweging goed is voor lichaam en geest, is algemeen bekend. Maar wanneer je een eetstoornis hebt, dan voelt ‘beweging’ vaak als een beladen thema. Door de eetstoornisproblematiek is er regelmatig ook een ongezonde relatie met bijvoorbeeld sport. Dit kan betekenen dat je te veel sport, maar ook dat je juist angst hebt om te bewegen.

Sporten in herstel
Eenmaal in herstel in ons safehouse begint de zoektocht naar een gezond en evenwichtig bewegingspatroon. Allemaal onder toezicht en begeleiding van een gediplomeerd coach. 2 tot 3 keer per week worden er samen verschillende activiteiten ondernomen in het kader van beweging. De coach zorgt ervoor dat alle bewegingen goed worden gedaan en de sportactiviteiten veilig zijn. Ook wordt er bij sommige sportactiviteiten, zoals boks training, gewerkt aan je weerbaarheid en zelfvertrouwen.

Kiezen waar je je goed bij voelt
Het safehouse beschikt straks over verschillende sportfaciliteiten. Iedereen is vrij om nieuwe dingen uit te proberen! Zo kun je straks de boks(zak)training, zowel binnen als buiten als buiten volgen. Daarnaast is er een ruimte die groot genoeg is om in een groep te sporten. Denk aan yoga of een circuittraining met bijvoorbeeld kettlebells. Buiten op ons terrein is ook een voetbalveld en in de omgeving van ons safehouse zijn er nog meer buitensport mogelijkheden. Het terrein waar wij aan grenzen beschikt over een survivalbaan, mountainbike paden en flink wat bosgebied waar lekker gewandeld kan worden.

Vertrouwen in de toekomst
Na een tijdje krijg je natuurlijk ook ruimte om naast het samen sporten, ook het zelfstandig sporten op te pakken. Bijvoorbeeld door je aan te melden bij een sportvereniging. Zo zorgen we ervoor dat wanneer je uiteindelijk weer naar huis gaat, je met veel zelfvertrouwen weer verder kunt.

Unite Safehouses opent haar eerste locatie!
Het is zover! Bijna 2 jaar nadat het idee is ontstaan, opent Unite Safehouses op 1 juli 2022 haar deuren in Hoenderloo. De voorbereidingen om te zorgen dat het safehouse gereed is zijn in volle gang.

Wil jij herstellen van een eetstoornis, maar heb jij net even dat extra beetje hulp nodig? Bekijk dan vooral even onze aanmeldprocedure en meld je aan voor ons safehouse! Wie weet ben jij straks een van de eerste bewoners die samen met ons verder gaat werken aan hun herstel.