Mitchell
Bestuurder | Begeleider | Senior herstelondersteuner

Als voormalig cliënt in de GGZ weet ik als geen ander hoe uitdagend herstel kan zijn, helemaal wanneer de basis waarin je terugkeert niet helpend is. Verschillende behandelingen in binnen- en buitenland waren er voor nodig om het pad naar herstel te vinden. Nu ik meerdere jaren in herstel ben van een eetstoornis en verslavingsproblematiek, kan ik met volle overtuiging zeggen dat het leven nog nooit zo mooi is geweest.

Vanaf 2018 ben ik werkzaam in de GGZ, waarbij ik ervaring heb opgedaan binnen verschillende instellingen voor verslavings- en eetstoornisproblematiek. Tijdens mijn werk bij Changes GGZ is het idee voor Unite Safehouses ontstaan, omdat ik ervaarde dat voor een gedeelte van de cliënten de stap naar zelfstandigheid nog te groot was. Met Unite Safehouses hoop ik een veilige basis te creeëren voor iedereen met een eetstoornis, die na behandeling nog niet zelfstandig verder kan.
Door samen te werken en ook jouw omgeving erbij te betrekken, hebben we de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat er een solide basis komt voor duurzaam herstel. 

Naast ondernemer ben ik ook vader van mijn zoontje Charlie en echtgenoot van Maaike, met wie ik samen in Arnhem woon. Mijn vrije tijd staat in het teken van familie, vrienden en koken. Ook vind ik het heerlijk om met mooi weer te wandelen of om de Formule 1 te kijken op de bank.

Jermo
Bestuurder | Zorgcoördinator | Begeleider

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in mensen. Ik ben altijd al benieuwd geweest naar wat mensen beweegt en motiveert, maar ook hoe mensen zich ontwikkelen tot wie ze zijn. Deze interesse heeft er toe geleidt dat ik psychologie ben gaan studeren in Utrecht. Op deze manier wilde ik mijn kennis over mensen vergroten en wilde ik leren hoe ik met deze kennis mensen kan helpen. Tijdens mijn opleiding heb ik werkervaring opgedaan in het Rijnstate Ziekenhuis op de afdeling medische psychologie.

Na mijn studie ben ik mijn vader gaan helpen in het familiebedrijf. Hier ervaarde ik nogmaals wat ik echt belangrijk vind, namelijk het werken met mensen op persoonlijk vlak. Ik besloot dat ik mijzelf hier verder in wilde ontwikkelen en volgde een opleiding tot coach en personal trainer. Hier kon ik mijn twee passies - sport en psychologie - combineren.

Als zorgcoördinator bij Unite Safehouses zorg ik ervoor dat al onze bewoners de juiste zorg ontvangen. Vanuit mijn rol als begeleider ondersteun ik in het persoonlijk ontwikkelingsproces en organiseer ik sportactiviteiten. Dit geeft mij veel voldoening.

Samen met mijn partner Randy, onze hond en kat woon ik in Apeldoorn. In mijn vrije tijd sport ik graag en klus ik in huis, maar bovenal vind ik het leuk om dingen te ondernemen met mijn familie en vrienden.

Anniek
Begeleider | Diëtiste

Van jongs af aan heb ik al interesse in voeding en sta ik graag in de keuken. Dit was ook de reden dat ik voeding en diëtetiek heb gestudeerd in Nijmegen en afgestudeerd ben als diëtist. 

Naast mijn interesse in voeding, heb ik ook een passie om mensen te helpen. Ieder mens is immers waardevol!

Tijdens mijn opleiding voeding en diëtetiek kwam ik er achter dat ik een hart heb voor mensen met een eetstoornis. Ik merkte dat eten veel met psychologie te maken had. Daarom ben ik psychologie gaan studeren aan de Universiteit in Utrecht. Met deze opleiding heb ik veel kennis opgedaan over hoe een mens in elkaar zit en op welke manier mensen het beste geholpen kunnen worden. 

Met mijn kennis en passie voor zowel voeding als psychologie ga ik bij Unite Safehouse als diëtiste en begeleider aan de slag. Op deze manier kan ik helpen, zodat mensen weer een gezonde relatie met eten krijgen en hier weer van kunnen genieten.

In mijn vrije tijd ben ik graag in de keuken bezig. Ook houd ik van sporten en wandelen. Daarnaast vind ik het leuk om dingen te doen of samen te eten met familie en vrienden.

Julia
Persoonlijk Begeleider
Kyra
Herstelondersteuner
Linette
Herstelondersteuner | Ondersteunend Diëtiste

Na dat ik in 2018 zelf in herstel ben gegaan voor mijn chronische vermoeidheid en ziekteangststoornis, die gepaard ging met depressieve klachten, besloot ik om de opleiding Voeding & Dietetiek te gaan studeren in Nijmegen.

Gedurende mijn opleiding ging zowel mijn lichamelijke als mentale gezondheid op en neer en ik zette mijn eigen ervaringen al snel in projecten en werkstukken. Ik maakte de vrij zeldzame keuze om als diëtist de minor-opleiding Verslavingskunde te volgen waarin ik mezelf verdiepte in alle vormen van verslavingen en psychiatrische problematieken. In mijn afstudeerjaar heb ik mijn onderzoek en stage gedaan bij Changes GGZ, waar ik destijds ook werkzaam was als officemanager. In deze tijd heb ik enorm veel geleerd over eetstoornissen en alles eromheen.

Met alle kennis en passie die ik heb opgebouwd ben ik aan de slag gegaan bij Unite Safehouses. Overdag ben ik vooral in de functie van diëtiste te vinden en in de avonden/weekenden als herstelondersteuner. Daarnaast ben ik vanuit Unite begonnen met scholing tot begeleider.

Over mezelf;

Ik ben een gedreven, leergierige dorpse meid uit het Land van Maas en Waal. Ik houd van quality time met mijn familie, vrienden en liefde Lars!

In mijn vrije tijd bestuur ik 2 culturele verenigingen en speel ik saxofoon. Mijn grootste genietmomentjes zijn op de motor, een hobby die ik met mijn vriend deel.

Harm
Activiteitenbegeleider
Shannon
Naasten begeleider
Op mijn dertiende ontwikkelde ik een eetstoornis: anorexia nervosa. Helaas heeft de eetstoornis mijn
leven jarenlang beïnvloedt. De eetstoornis had mijn leven compleet van mij overgenomen, waardoor
het mij niet meer lukte om goed voor mezelf te zorgen: er volgden meerdere behandelingen en
opnames.
 
Helaas heeft het lang geduurd voordat ik écht kon kiezen voor herstel. Alle therapieën en opnames
hebben mij gelukkig wel heel veel geleerd. Deze ervaringen hebben mij inzichten gegeven, maar ook
laten inzien dat ik daar nooit meer naar terug wil. Het heeft me bloed, zweet en tranen gekost... Maar
ik durf nu eindelijk weer te leven. Écht te kiezen voor het leven!
 
Met al mijn ervaringen hoop ik nu anderen te kunnen steunen en inspireren. Hoewel ik het altijd heel
moeilijk vond om te praten over mijn problemen, is het nu mijn missie geworden om zo veel mogelijk
openheid hierover te geven. Ik vind het belangrijk dat iedereen er mag zijn. Dat alle gedachtes en
gevoelens er mogen zijn. En dat niemand zich zou hoeven schamen. Omdat ik zelf heel lang heb
gevoel heb gehad dat ik mezelf, maar ook mijn gedachtes en gevoelens moest verstoppen; doe ik nu
juist het omgekeerde. Ik geef lezingen en schrijf blogs over mijn ervaringen. Ik heb zelfs een boek
geschreven en hoop hiermee anderen tot steun te kunnen zijn.
 
In 2021 ben ik begonnen met de opleiding tot ervaringsdeskundige. Sinds die tijd begeleid ik online
groepen voor mensen met een eetstoornis, maar ook voor ouders en naasten. Dat is dan ook waar ik
me vooral mee zal bezighouden bij Unite Safehouses: de ondersteuning voor ouders en naasten. Een
eetstoornis heb je namelijk nooit alleen. Het beïnvloedt iedereen om je heen.
Rowan
Communicatieadviseur

Als naaste van iemand in herstel weet ik hoe uitdagend een hersteltraject kan zijn. Ik heb dan ook erg veel bewondering voor iedereen die ervoor kiest om te bouwen aan een nieuwe toekomst. Om vanuit mijn rol als communicatieadviseur hier een kleine bijdrage aan te mogen doen, vind ik erg waardevol.

Maartje
Vertrouwenspersoon

Het helpen en ondersteunen van anderen is mijn passie als zorgverlener, maar ook als mens. Het is een van de belangrijkste redenen geweest om een carrière als arts te ambiëren. Ik heb een aantal jaar op verschillende afdelingen in ziekenhuizen gewerkt en momenteel volg ik de opleiding tot huisarts.

Mijn inziens is het een goede ontwikkeling dat tegenwoordig meer aandacht uitgaat naar herstel van een aandoening en omgang met chronische ziekten. Ondersteuning en begeleiding hierbij, met als doel bevordering van autonomie en deelname aan de maatschappij, is essentieel. Unite Safehouses is een prachtig initiatief dat dit belang ziet, meedenkt op alle levensgebieden en problemen hierbij signaleert.

Graag neem ik daarom deel aan deze onderneming. Ik fungeer bij Unite Safehouses niet als arts, maar als vertrouwenspersoon. Enthousiast begin ik hieraan. Ik denk mee met eenieder die mij in vertrouwen consulteert, bij het signaleren, voorkomen en oplossen van problemen.

Gino
Ontwikkelingsadviseur

Door mijn eigen verslavingsverleden alsook werkervaring, waarin ik onder andere betrokken ben geweest bij de opzet en ontwikkeling van diverse beschermd-wooninitiatieven, voel ik veel verwantschap met- en enthousiasme bij Unite Safehouses. In mijn optiek is de organisatie uniek in haar soort en een welkome toevoeging binnen de landelijke zorgketen.

In mijn functie als ontwikkelingsadviseur zal ik fungeren als klankbord voor het bestuur en kan zowel gevraagd als ongevraagd in advies voorzien. Daarnaast zal ik specifiek ondersteuning bieden bij het ontwerp, de opzet en implementatie van het kwaliteitsmanagementsysteem.

Dat Unite Safehouses zichzelf ziet als lerende organisatie, continu wilt doorontwikkelen en streeft naar de hoogste kwaliteit maakt me blij en draag ik graag mijn steentje aan bij!

Marion
Supervisor
Ilse
Herstelondersteuner | Begeleider i.o