Stel je voor: door 12 weken hard te werken aan jouw eetstoornis en onderliggende problematiek heb je een grote ontwikkeling doorgemaakt. Je hebt inzicht gekregen in de functie van jouw eetstoornis en vol goede moed ga je naar huis. Thuis ervaar je dat jij als persoon wel bent veranderd, maar jouw leefsituatie niet is mee veranderd. Je hebt misschien nog steeds een verstoorde relatie met jouw familie, een gebrek aan dagbesteding, ziet door de bomen het bos niet meer als het aankomt op het huishouden, jouw administratie en ga zo maar door.

Levensvaardigheden
Door je thuissituatie, je eetstoornis of andere problemen, kan het zijn dat je door de jaren heen bepaalde levensvaardigheden niet of onvoldoende hebt ontwikkeld. Hierdoor is het moeilijk om jezelf volledig zelfstandig te redden en kun je veel stress ervaren, met een mogelijk terugval tot gevolg.

Wanneer je vanuit behandeling doorstroomt naar ons safehouse, dan helpen wij jou om alle levensvaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt. Op geplande tijden is ons personeel aanwezig in het safehouse om samen met jou aan de door jou gestelde doelen te werken, daarbuiten is er de mogelijkheid een oproepdienst in te schakelen indien je zorg nodig hebt. We nemen 12 maanden de tijd om je allerlei handvaten te bieden, zodat je daarna vol zelfvertrouwen weer zelfstandig verder kan. Als je het traject succesvol hebt doorlopen verliezen we elkaar niet uit het oog. Je mag zolang je wilt deelnemen aan onze wekelijkse online herstelgroep “Stay United.”, waar je de verbinding kan blijven zoeken met herstelgenoten en herstelondersteuners.